Bramborák plněný zelím
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 3 stroužky česneku
- 60 g hladké mouky
- 1 vejce
- hrstka majoránky
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 250 g kysaného zelí
- 1 cibule
Postup Bramborák plněný zelím
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme česnek, vajíčko, koření a mouku. Zamícháme a trochu pokapeme citrónem, aby nám brambory nezhnědly. Usmažíme na oleji nebo sádle.
Nakrájíme si cibuli a pokrájíme si také zelí. Na pánev si dáme rozpustit máslo, na něm osmahneme cibuli, přidáme zelí a dusíme.
Do hotových bramboráků vkládáme dušené zelí. Do zelí si můžeme přidat uzené nebo slaninu.