Kokosová roláda s meruňkami (DlabemeZdrave)

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
5 lžic špaldové mouky
4 lžíce třtinového cukru
1 lžíce bio kakaového prášku
500 ml kokosového mléka
1 kokosový pudink
20 g Gustinu
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce obilné smetany
meruňkový džem
strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Dvě lžíce cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané těsto rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme kakao. Poté už na pečící papír klademe střídavě lžíci světlého a tmavého těsta, čímž nám vznikne mramorovaný vzor. Pečeme při 175°C 10-15 minut. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Ihned po upečení srolujeme a necháme vychladnout.

  2. Kokosové mléko, pudinkový prášek, Gustin a cukr mícháme neustále v rendlíku, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Těsně před potřením musíme studený krém vyšlehat dohladka se smetanou.

  3. Studenou roládu opatrně rozvineme, potřeme krémem a zavineme. Potřeme džemem a posypeme kokosem. Také je možné džem natřít dovnitř pod krém a roládu nechat bez posypu, aby vynikl vzor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!