Kokosová roláda s meruňkami (DlabemeZdrave)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 5 lžic špaldové mouky
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce bio kakaového prášku
- 500 ml kokosového mléka
- 1 kokosový pudink
- 20 g Gustinu
- 3 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce obilné smetany
- meruňkový džem
- strouhaný kokos na posypání
Postup Kokosová roláda s meruňkami (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Dvě lžíce cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané těsto rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme kakao. Poté už na pečící papír klademe střídavě lžíci světlého a tmavého těsta, čímž nám vznikne mramorovaný vzor. Pečeme při 175°C 10-15 minut. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Ihned po upečení srolujeme a necháme vychladnout.
Kokosové mléko, pudinkový prášek, Gustin a cukr mícháme neustále v rendlíku, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Těsně před potřením musíme studený krém vyšlehat dohladka se smetanou.
Studenou roládu opatrně rozvineme, potřeme krémem a zavineme. Potřeme džemem a posypeme kokosem. Také je možné džem natřít dovnitř pod krém a roládu nechat bez posypu, aby vynikl vzor.