Přílohové brambory opékané se zelím a slaninou

Recepty, Přílohy

Suroviny

5-6 brambor uvařených ve slupce den předem
sklenice sterilovaného zelí (670 g)
150 g anglické slaniny
1 cibule na drobno nakrájená
kousek sádla
sůl
pepř
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme kousek sádla a společně s cibulí opečeme. Přidáme brambory, ochutíme a opečeme do zlatava.

  2. Zelí scedíme, prohřejeme na jiné pánvi a smícháme s bramborami. Můžeme ho hned přidat k bramborům, ale opatrně promícháváme, aby se brambory moc nerozbily.

  3. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme k pečenému masu, kachně nebo jitrnicím a jelítkům. Můžeme polít výpekem z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!