Přílohové brambory opékané se zelím a slaninou
Recepty, PřílohySuroviny
- 5-6 brambor uvařených ve slupce den předem
- sklenice sterilovaného zelí (670 g)
- 150 g anglické slaniny
- 1 cibule na drobno nakrájená
- kousek sádla
- sůl
- pepř
- cukr podle chuti
Postup Přílohové brambory opékané se zelím a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme kousek sádla a společně s cibulí opečeme. Přidáme brambory, ochutíme a opečeme do zlatava.
Zelí scedíme, prohřejeme na jiné pánvi a smícháme s bramborami. Můžeme ho hned přidat k bramborům, ale opatrně promícháváme, aby se brambory moc nerozbily.
Dochutíme solí a pepřem. Podáváme k pečenému masu, kachně nebo jitrnicím a jelítkům. Můžeme polít výpekem z masa.