Ořechové minitrubičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

350 g hladké mouky
250 g práškového cukru
180 g tuku na pečení
100 ml mletých ořechů
1 vejce
Krém:
250 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
hrst mletých ořechů
2 lžíce pudinku (velmi hustého)
Dále:
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad vymiesime cesto. Vyvaľkáme natenko, narežeme na pásy podľa šírky tenkých trubičiek a navinieme cesto na trubičky. Potom v strede nožom na trubičkách cesto dookola prerežeme a urobíme asi 2 mm medzeru (na každej trubičke tak vzniknú 2 minitrubičky). Upečieme do ružova.

  2. Krém: maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme orechy a Zlatý klas, príp. puding a ešte krátko prešľaháme, aby sa prísady spojili.

  3. Vychladnuté trubičky namáčame z oboch koncov do čokoládovej polevy a naplníme krémom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!