Chřest se sýrovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Bílý chřest
cukr
sůl
kapka citrónové šťávy
kousek pórku
uzená slanina
uzený sýr
sladká smetana na vaření
můškátový oříšek
máslo
žloutek
zelená petrželka
palačinky:
0,5 l mléka
2 vejce
200 g hl. mouky
špetka PDP

Postup přípravy receptu

  1. Chřest si od hlavičky oškrábeme a odstraníme dřevnaté konce.

  2. Dáme vařit na cca 15 min do vody se solí, špetkou cukru a kapkou citrónové šťávy.

  3. Mezitím si připravíme omáčku.

  4. Na pánvi necháme vyškvařit na drobno nakrájenou slaninu, přidáme malý kousek másla a pórek a cca 5 min. opékáme.

  5. Poté vlijeme smetanu, přidáme nastrouhaný uzený sýr a špetku muškátového oříšku. Necháme sýr rozpustit a prohřejeme.

  6. Nakonec vmícháme žloutek a petrželku a odstavíme ze zdroje tepla, aby se omáčka nesrazila.

  7. Palačinky poklademe chřestem, zalijeme omáčkou a svineme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!