Smetanová krkovička s hlívou ústřičnou a bylinkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové krkovičky
200 g hlívy ústřičné
2 lahůdkové cibulky
2 stroužky česneku
1 lžička sušené pažitky
1 lžička sušené petrželky
1 lžička sušené bazalky
1 kelímek 33% smetany na vaření
sůl
barevný pepř
3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme všechno uvedené koření, nakrájenou cibulku, rozetřený česnek a zakápneme olivovým olejem. Přidáme na kostky nakrájenou krkovičku, osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Maso necháme několik hodin nakřehnout.

  2. Omytou hlívu nakrájíme na proužky a v zapékací nádobě ji smícháme s naloženým masem. Zalijeme smetanou a asi hodinku pečeme v troubě při 180 stupních.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!