Tiramisu Krušnohor (s korpusem)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na malý plech:
3 vejce
3 PL cukru krupice
3 PL polohrubé mouky
2 PL oleje
na špičku nože prášku do pečiva
pár kapek rumové tresti a nebo lžička rumu
olej ve spreji na vystříkání pekáče(úžasná věc)
Na krém:
2 šlehačky
2 kvalitní pomazánková másla bez příchuti
12 dkg moučkového cukru
1 ztužovač šlehačky
hořké kakao na posyp
Na provlhčení piškotového korpusu:
1 PL lžíce instantní kávy
1 PL lžíci rumu
1 PL vody
Na provlhčení pro děti?
2 PL rozpustného kakaa
2 PL horké vody nebo šťávy z kompotu(na kvalitní rozpuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehat s cukrem do husté bělavé pěny. Vešlehat olej s trestí, nebo rumem a jemně vmíchat mouku.

  2. Nalít na vystříkaný plech a upéct klasický piškotový korpus. Nechat zchladnout.

  3. Šlehačky s másly, cukrem a ztužovačem vyšlehat do husta. Zpočátku to má tendenci stříkat.

  4. Piškotový korpus, pokud je v nádobě s vyšším okrajem, provlhčit pomocí lžíce směsí z kávy, rumu a vody. Jinak přendat do jiné nádoby, nebo třeba i rozdrobit na dna sklenic se stopkou-pro hezký vizuální efekt.

  5. Nanést krém, uhladit a pomocí sítka posypat hořkým kakaem. Nechat uležet a baštit;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!