Hříšné čokolády
Recepty, CukrovíSuroviny
- 300 g čokolády na vaření
- 30 g margarínu
- 3 polévkové lžíce nasekaných lískových ořechů (mandlí)
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 kávová lžička mleté skořice
- 2-3 polévkové lžíce strouhaného kokosu
- 1/4 vanilkového pudinku
- marmeláda
- citronová šťáva
Postup Hříšné čokolády
Postup přípravy receptu
-
Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu
Přisypeme ořechy, kokos, vanilkový cukr, lžičku skořice, lžičku citronové šťávy a trochu vyškrábeme vanilkový lusk
Nakonec přimícháme margarín a čekáme, až se vše rozpustí. Asi po 1 minutě sundáme a necháme trochu vychladnout.
Mezitím si obalíme prkýnko igelitovou fólií. Na prkýnko naneseme směs, přikryjeme jí další fólií a vyválíme plát (3mm silný). Necháme přikryto fólií a uložíme na pár minut do mrazáku.Připravíme si vykrajovátka na pečení cukroví a mističku se studenou vodou. Asi po 5ti minutách vyndáme plát z mrazáku.Opatrně odstraníme vrchní fólii (pokud se hmota nelepí).
Vykrajujeme tvary (do páru) a klademe je na tác vyložený igelitovou fólií
Po spotřebě veškeré hmoty si uvaříme pudink podle návodu
(oslaďte podle toho, jak hodně je sladká čokoláda) a necháme ho lehce vychladnout Slepujeme vykrájené čokoládky pudinkem, do kterého můžeme přidat trochu skořice, případně vanilku Čokoládu také můžeme slepovat kyselejší marmeládou (rybízová, malinová), do které přidáme pár kapek citronové šťávy
Zdobíme dle fantazie Já jsem pudinkové poprášila (přes sítko) mletou skořicí a marmeládové potřela trochou marmelády a použila vanilku s karamelem (z mlýnku) na posypání