Hříšně smetanová omáčka s kuřecím masem na kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích prsou
400 ml smetany
4 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce kari
1 lžíce čerstvého nasekaného estragonu
1 lžíce jáhlové mouky
1 lžíce bílého jogurtu
hrst čerstvé cibulové natě
špetka drceného kmínu
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte a prolisujte 3 česneky. Maso smíchejte s česnekem a solí a nechte aspoň půl hodiny odležet.

  2. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli najemno. Když začne cibule chytat zlatavou barvu, přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Opepřete, okmínujte a přidejte mouku a kari, chvíli společně restujte.

  3. Zalijte smetanou a nechte chvíli provařit. Přidejte nasekaný estragon a prolisovaný stroužek česneku. Vše zamíchejte a přidejte lžíci jogurtu. Jogurt rozsekne sladkou chuť smetany a dodá jí svěžejší chuť.

  4. Pokud je omáčka moc hustá, rozřeďte mlékem. Servírujte s rýží a čerstvě nasekanou cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!