Hříšně pálivé pikantní ořechy s chilli olejem

Recepty, Ostatní

Suroviny

50 g mandlí
50 g kešu
50 g lískových ořechů
50 g pekanových ořechů
70 g vlašských ořechů
50 g para ořechů
2 lžičky slunečnicového oleje s chilli
himalájská sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte si troubu na 180°C.

  2. Para ořechy rozkrojte na třetiny (menší kousky na poloviny) aby se opražily rovnoměrně společně s ostatními typy.

  3. Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozvrstvěte ořechy tak, aby se vzájemně nepřekrývaly.

  4. Vložte je do rozehřáté trouby asi tak na 6 minut, až na povrchu zezlátnou a krásně se rozvoní.

  5. Horké ořechy přesuňte do větší mísy a zakápněte 2 lžičkami chilli oleje.

  6. Osolte je čerstvě mletou himalájskou solí podle vlastní chuti.

  7. Podávat můžete ještě teplé, ale chutnají i za studena (uchovávejte je v dobře těsnící uzavřené nádobě).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!