Zapečený vaječný pudink s ovocem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 jablka
1/2 hrnku rybízu (švestky, třešně, višně…)
1 lžíce třtinového cukru
4 plátky vánočky (nebo toustový chléb)
Vaječný pudink:
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku smetany ke šlehání
1 lžíce třtinového cukru
1/2 sáčku vanilkového cukru
špetka skořice
2 vejce
1 vejce (žloutek+ bílek)
špetka soli
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce másla na vytření zapékací misky

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupat, nakrájet na menší kousky a se lžící třtinového cukru na pánvi osmahnout, aby trochu změkla-stále mícháme.

  2. Vánočku na suché pánvi opražit a potom nakrájet na kousky a smíchat s jablky a rybízem (nebo jiným ovocem) a dáme do máslem vytřené zapékací misky a zalijeme vaječným pudinkem (suroviny na vaječný pudink jen smícháme a trochu prošleháme).

  3. Pečeme asi 35-40min. při 180st., až je vaječný pudink zapečený.

  4. Mezitím ušleháme bílek, špetku soli + cukr do tuhého sněhu(dáte-li více cukru, bude sníh tužší a zdobení hezčí) a ozdobíme pudink a vložíme zpět do trouby zapéct cca na 5min. – teplotu zvýšíme na 230st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!