Teplý žampionový dip

Recepty, Omáčky

Suroviny

4 plátky slaniny
250 g čerstvých žampionů
1 střední cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
200 g krémového sýra (Lučina,...)
120 ml zakysané smetany
2 lžičky Worcesteru
1 lžička sójové omáčky
+ syrová zelenina nebo slané krekry

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmažíme co nejvíc dokřupava plátky slaniny. Osušíme od tuku a odložíme je.

  2. Na 2 lžících zbylého oleje osmažíme žampiony nakrájené na menší kousky a nakrájenou cibuli. Pak přidáme česnek a asi minutu smažíme. Poté přidáme mouku, sůl a pepř a ještě asi 2 minut smažíme.

  3. Ztlumíme teplotu. Přidáme sýr, smetanu, Worcester a sójovou omáčku. Mícháme. Až odstavíme z ohně, pak přidáme na kousky nakrájenou slaninu a zamícháme. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!