Teplý žampionový dip
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 plátky slaniny
- 250 g čerstvých žampionů
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 200 g krémového sýra (Lučina,...)
- 120 ml zakysané smetany
- 2 lžičky Worcesteru
- 1 lžička sójové omáčky
- + syrová zelenina nebo slané krekry
Postup Teplý žampionový dip
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmažíme co nejvíc dokřupava plátky slaniny. Osušíme od tuku a odložíme je.
Na 2 lžících zbylého oleje osmažíme žampiony nakrájené na menší kousky a nakrájenou cibuli. Pak přidáme česnek a asi minutu smažíme. Poté přidáme mouku, sůl a pepř a ještě asi 2 minut smažíme.
Ztlumíme teplotu. Přidáme sýr, smetanu, Worcester a sójovou omáčku. Mícháme. Až odstavíme z ohně, pak přidáme na kousky nakrájenou slaninu a zamícháme. Podáváme teplé.