Hříšné řezy II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 másla
5 lžic hnědého cukru
2 vajíčka
hrst nasekaných mandlí
cca 2 hrnky hl. mouky
1/2 kypřícího prášku
na náplň:
asi 1/4 másla
1/2 hrnku cukru
tabulka čokolády
hrst nasekaných ořechů
asi 100 ml Salka
rum na pokapání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout.

  2. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout.

  3. Do kastrůlku dáme máslo s cukrem a svaříme na hustou karamelovou hmotu. Necháme částečně vychladnout.

  4. Připravíme si vymaštěný a vysypaný pekáček. Na toto množství opravdu ten nejmenší. Já mám jeden cca 20 x 15 cm. Pokud nemáte, namačkejte těsto jen tak, jak vám to vyjde, nebo dvojitou dávku.

  5. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu namačkáme na dno pekáčku a postříkáme cik - cak hustou hmotou, Salkem a posypeme ořechy a čokoládou na hrubo nasekanou.

  6. Přidáme druhou polovinu těsta a necháme pár minut odpočinout. Pečeme dozlatova na 200°C.

  7. Vychladíme, posypeme cukrem a pokapeme rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!