Vepřové maso dvou barev

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
1 menší cibule
1 červená paprika
2 stroužky česneku
čerstvé nebo sušené houby
10 cm salátové okurky
2 lžíce bambusových výhonků
2 lžíce sójové omáčky světlé
100 ml hovězího vývaru
3 lžíce oleje
Marináda na červené maso:
50 ml červeného vína
2 lžíce tmavé sójové omáčky
1/2 lžičky Koření pěti vůní
1 žloutek
1 lžíce Solamylu
Marináda na světlé maso:
50 ml bílého vína
čerstvě mletý černý pepř - špetka
1 lžička granulovaného česneku
1 lžíce Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Do dvou misek připravíme dva druhy marinády. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na úzké plátky. Polovinu dáme do tmavé a polovinu do světlé marinády, na 5-6 hodin uložíme v chladu nebo ještě lépe přes noc.

  2. Všechnu zeleninu i čerstvé houby očistíme a nakrájíme na menší kousky, česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Ve wok nebo hluboké rozpálené pánvi zpěníme na části oleje cibuli a česnek. Přidáme ostatní zeleninu a houby, vše krátce orestujeme a dáme stranou.

  3. Do pánve dáme zbylý olej a osmahneme červené maso, zakápneme sójovou omáčkou. Přidáme světlé maso a za stálého míchání rychle orestujeme. Vrátíme maso a houby, podle potřeby podlijeme vývarem a krátce necháme přejít varem. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!