Vepřové maso dvou barev
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- 1 menší cibule
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- čerstvé nebo sušené houby
- 10 cm salátové okurky
- 2 lžíce bambusových výhonků
- 2 lžíce sójové omáčky světlé
- 100 ml hovězího vývaru
- 3 lžíce oleje
- Marináda na červené maso:
- 50 ml červeného vína
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1/2 lžičky Koření pěti vůní
- 1 žloutek
- 1 lžíce Solamylu
- Marináda na světlé maso:
- 50 ml bílého vína
- čerstvě mletý černý pepř - špetka
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 lžíce Solamylu
Postup Vepřové maso dvou barev
Postup přípravy receptu
-
Do dvou misek připravíme dva druhy marinády. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na úzké plátky. Polovinu dáme do tmavé a polovinu do světlé marinády, na 5-6 hodin uložíme v chladu nebo ještě lépe přes noc.
Všechnu zeleninu i čerstvé houby očistíme a nakrájíme na menší kousky, česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Ve wok nebo hluboké rozpálené pánvi zpěníme na části oleje cibuli a česnek. Přidáme ostatní zeleninu a houby, vše krátce orestujeme a dáme stranou.
Do pánve dáme zbylý olej a osmahneme červené maso, zakápneme sójovou omáčkou. Přidáme světlé maso a za stálého míchání rychle orestujeme. Vrátíme maso a houby, podle potřeby podlijeme vývarem a krátce necháme přejít varem. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.