Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním
Recepty, PolévkySuroviny
- Hrnek čočky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- babiččina mražená zelenina
- 1 trs hlívy ústřičné
- 1 lžíce sádla(nebo oleje)
- zeleninový vývar-příchuť
- čerstvá petrželka hladkolistá
- čerstvá bazalka
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky na jíšku.
- na strouhání:
- hrubá mouka
- 1 vejce
- trošínku vody-každý to zná a těsto musí být dost tuhé
- aby se dalo strouhat.
Postup Čočkovice s hlívou, zeleninou a strouháním
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibulku nadrobno pokrájenou, přidáme mouku a mícháme, až máme světlehnědou jíšku, přidáme čočku, zalijeme vývarem a vaříme.
ostupně přidáme část mražené zeleniny (kdo kolik chce), hlívu nakrájenou na menší kousky, osolíme a protlačíme česnek, nakonec dáme petrželku a bazalku, dosolíme.
Když je vše vařené, zavaříme ještě strouhání z mouky, vajíčka a vody, aby bylo těsto tuhé a pěkně se nám strouhalo a už jen dovaříme.