Kuřecí pomazánka/salát téměř z ničeho
Recepty, PomazánkySuroviny
- 150 až 200 g vařeného kuřecího masa (z polévky)
- 1 vařené vejce
- 1 středně velká kyselá okurka
- 1/2 bílého jogurtu Activia
- 1 polévková lžíce dobré majonézy
- 1 kávová lžička výraznější hořčice
- 1 kávová lžička dobrého kečupu
- citronová šťáva, eventuálně pepř
Postup Kuřecí pomazánka/salát téměř z ničeho
Postup přípravy receptu
-
Vaříte někdy vývar třeba z kuřecích hřbetů a po oddělení kůže a kostí vám zbude malá hromádka kousíčků masa, které už nechcete dávat do polévky? Udělejte si z nich tuto pomazánku - pro 2 osoby budou stačit 3 kuřecí hřbety.
Maso nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s jogurtem a majonézou. Ochuťte hořčicí, kečupem, citrónovou šťávou a případně čerstvě namletým pepřem. Nakonec zamíchejte drobné proužky kyselé okurky a nasekané vajíčko.
Nechte chvíli v chladu proležet a pak namažte na kolečka rohlíku nebo plátky veky a ozdobte třeba kousky červené kapie. Případně snězte jen tak s pečivem.