Rybí paprikáš s houbami
Recepty, RybySuroviny
- 500 g filetů z aljašské tresky
- 1 cibule
- talířek lesních hub
- 1 zelená paprika
- 1/2 červené papriky
- 1 rajče
- 1 lžíce rajského protlaku
- 50 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- drcený kmín
- hladká mouka
- olej
- 1/2 lžičky cukru (není nutné)
Postup Rybí paprikáš s houbami
Postup přípravy receptu
-
Filety nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Větší houby nakrájíme na kousky, menší jen přepůlíme.
Na rozehřátý olej v hlubší pánvi vhodíme nahrubo nakrájeno cibuli a necháme zesklovatět. Pak přimícháme sladkou papriku a rajský protlak, necháme krátce osmahnout a hned podlijeme trochou horké vody. Přidáme houby a rajče nakrájené na kostičky a necháme asi 10 minut dusit.
K poloměkkým houbám přidáme připravené kousky ryby, papriky nakrájené na proužky, osolíme, opeříme a přidáme i kmín. Podle potřeby ještě přilijeme trochu vody. Vše lehce promícháme a necháme 10 minut dusit při mírnější teplotě. Už nemícháme, aby se kousky ryby nerozpadly, jen pánví trochu potřásáme. Pro lepší chuť můžeme přidat půl lžičky cukru. Nakonec zjemníme smetanou a vypneme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s vařenými brambory.