Jemný tvarohový nákyp

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
4-5 žemlí (použila jsem 5 plátků světlého toastového chleba)
200 ml mléka
2 lžíce pískového cukru
2 vejce
1 vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt
šťáva z půlky citronu
1 lžíce másla na vymazání formy
rozinky
kandované ovoce (kůra, sušené švestky...)

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme chvíli stát. Tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a přidáme i nadrobno pokrájené ovoce. Bílky ušleháme s pár kapkami citronu do pevného sněhu.

  2. Namočenou rozetřenou žemli vmícháme do tvarohu a opatrně přidáme i ušlehaný sníh. Těsto přesuneme do vymazané zapékací misky.

  3. Pečeme asi 25 minut (do zrůžovění) v troubě vyhřáté na 170 st.C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!