Jemný tvarohový nákyp
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- 4-5 žemlí (použila jsem 5 plátků světlého toastového chleba)
- 200 ml mléka
- 2 lžíce pískového cukru
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžíce másla na vymazání formy
- rozinky
- kandované ovoce (kůra, sušené švestky...)
Postup Jemný tvarohový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme chvíli stát. Tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a přidáme i nadrobno pokrájené ovoce. Bílky ušleháme s pár kapkami citronu do pevného sněhu.
Namočenou rozetřenou žemli vmícháme do tvarohu a opatrně přidáme i ušlehaný sníh. Těsto přesuneme do vymazané zapékací misky.
Pečeme asi 25 minut (do zrůžovění) v troubě vyhřáté na 170 st.C.