Vepřový špíz s pikantními fazolemi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi 400g vepřové panenky
- sůl
- sečuánský pepř
- plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 2 stroužky česneku
- ďábelské koření
- oregáno
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 2 dcl bílého vína
Postup Vepřový špíz s pikantními fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Nejprve naložíme maso. Tentokrát jsem použila jen sůl a sečuánský pepř.
Napícháme maso na špejli a osmahneme zprudka na troše oleje a másla aspoň 3 minutky z každé strany. Maso vyjmeme, dáme do alobalu, uzavřeme a vložíme na cca 6 minutek do rozpálené trouby.
Do výpeku přidáme oříšek másla, protlak, koření, zalijeme vínem. Necháme zredukovat a nakonec přidáme bílé fazole v rajčatové omáčce a česnek.
Provaříme a dochutíme oregánem. Podáváme s pita chlebem.