Vepřový špíz s pikantními fazolemi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 400g vepřové panenky
sůl
sečuánský pepř
plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
2 stroužky česneku
ďábelské koření
oregáno
3 lžíce rajčatového protlaku
2 dcl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve naložíme maso. Tentokrát jsem použila jen sůl a sečuánský pepř.

  2. Napícháme maso na špejli a osmahneme zprudka na troše oleje a másla aspoň 3 minutky z každé strany. Maso vyjmeme, dáme do alobalu, uzavřeme a vložíme na cca 6 minutek do rozpálené trouby.

  3. Do výpeku přidáme oříšek másla, protlak, koření, zalijeme vínem. Necháme zredukovat a nakonec přidáme bílé fazole v rajčatové omáčce a česnek.

  4. Provaříme a dochutíme oregánem. Podáváme s pita chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!