Květákové růžičky zapečené se sýrem a slaninou v mletém masu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- 1,5 rohlíku
- 2 dl mléka na zvlhčení (pokrájeného rohlíku)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 lžíce strouhanky
- 4 střední růžičky z květáku
- 8 plátků anglické slaniny
- 4 plátky sýra ementál
- olej
Postup Květákové růžičky zapečené se sýrem a slaninou v mletém masu
Postup přípravy receptu
-
Květákové růžičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě nebo v páře (ty pak dosolíme po vytažení z páry) a necháme zchladit.
Mleté maso zpracujeme s ostatními ingrediencemi a vytvoříme směs jako na sekanou.
Na květákové růžičky poklademe do kříže asi 2 cm široké 4 pásky nakrájené z plátkového sýra, na ně také do kříže dva plátky anglické slaniny. Viz fotopostup.
Z ochuceného mletého masa oddělíme kousek, vytvarujeme z něho placičku 1 cm vysokou, položíme ji na plech s pečícím papírem. Já ho raději ještě pomocí peroutky trochu omastila olejem.
Na masovou placičku položíme obalený květák a na něj po částech navrstvíme mleté maso v asi centimetrové vrstvě tak, abychom obalili celou květákovou růžičku.
Tak postupujeme u ostatních růžiček.
Před vložením do vyhřáté trouby hotové bochánky trochu omastíme olejem a pečeme, až je maso upečené. Doba záleží na troubě.
Maso ještě pustí šťávu, tak jí bochánky průběžně potíráme.