Krůtí prsa na bazalce a paprice
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 cibule – nakrájené na proužky
- 2 stroužky česneku - nakrájené na plátky
- 750 g krůtích prsou – omyté a osolené
- 1 malá žlutá paprika
- 1 malá červená paprika
- 1/2 kostky Masoxu
- 1 kávová lžička kmínu
- 2 polévkové lžíce sušené bazalky
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Krůtí prsa na bazalce a paprice
Postup přípravy receptu
-
Do hlubší pánve nalijeme olej, na kterém zprudka opečeme krůtí prsa. Odložíme je bokem na talíř a na povrchu masa uděláme hlubší zářezy, do kterých vložíme plátek másla.
Do výpeku dáme orestovat cibuli, přidáme masox, 1 polévkovou lžíci másla a jakmile nám začne cibulka hnědnout přidáme česnek.
Krátce promícháme, vrátíme maso zpět a vše zalijeme vodou zhruba do půlky masa.
Bazalku nasypeme po celé ploše pánvičky, krůtí prsa okmínujeme a opepříme.
Zavřeme poklicí a pečeme v troubě na 250 stupňů 20 minut.
Po 20 minutách polijeme maso výpekem, přidáme papriku nakrájenou na proužky a promícháme.
Zavřeme poklicí a necháme ještě v troubě 10 minut dojít. Podáváme s bramborovou kaší.