Krůtí prsa na bazalce a paprice

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 cibule – nakrájené na proužky
2 stroužky česneku - nakrájené na plátky
750 g krůtích prsou – omyté a osolené
1 malá žlutá paprika
1 malá červená paprika
1/2 kostky Masoxu
1 kávová lžička kmínu
2 polévkové lžíce sušené bazalky
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší pánve nalijeme olej, na kterém zprudka opečeme krůtí prsa. Odložíme je bokem na talíř a na povrchu masa uděláme hlubší zářezy, do kterých vložíme plátek másla.

  2. Do výpeku dáme orestovat cibuli, přidáme masox, 1 polévkovou lžíci másla a jakmile nám začne cibulka hnědnout přidáme česnek.

  3. Krátce promícháme, vrátíme maso zpět a vše zalijeme vodou zhruba do půlky masa.

  4. Bazalku nasypeme po celé ploše pánvičky, krůtí prsa okmínujeme a opepříme.

  5. Zavřeme poklicí a pečeme v troubě na 250 stupňů 20 minut.

  6. Po 20 minutách polijeme maso výpekem, přidáme papriku nakrájenou na proužky a promícháme.

  7. Zavřeme poklicí a necháme ještě v troubě 10 minut dojít. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!