Metyja

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

oloupané brambory
hrušková povidla
mletý mák
moučkový cukr
máslo
teplé mléko
hrst hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, uvařené slijeme, rozmačkáme na kaši, přidáme trochu teplého mléka a másla (jen rozmačkat, nešlehat). Tak zní teorie:-)). Já měla trochu uvařených brambor od oběda, na plotně v kastrůlku jsem je podlila mlékem, přidala máslo, vidličkou rozmačkala na kaši, zasypala hrstí mouky, propařila a lehce vymíchala - v zásadě jako škubánky.

  2. Kaši dáme na talíř do tvořítka - zase teorie:-)) Tvořítko nemám, marně sháním, použila jsem ustřižený vršek od velkého jogurtu.

  3. Napěchujeme cca 3 cm kaše, na to hrušková povidla, zasypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a vrchem prolijeme rozpuštěným máslem.

  4. Po chvilce se část másla vsákne do máku, část steče na talířek. Teprve pak tvořítko lehce vyndáme.

  5. Se zakysanou smetanou to jako rychlý moučník nemá chybu.

  6. Jí se teplé!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!