Vepřové kostky s petrželovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa (plec, krkovice, já měla ořez)
1 velká kořenová petržel
1 cibule
2 větší stroužky česneku
2 polévkové lžíce kremžské hořčice
pár snítek tymiánu
4 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
pepř
3 polévkové lžíce smetany na vaření
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a petržel na drobné kostičky, česnek posekáme nahrubo. Vše vložíme do pekáčku, přidáme koření, tymián, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Podle potřeby podléváme vodou.

  2. Pečeme cca hodinu, poté odkryjeme, vmícháme smetanu, hořčici a pečeme ještě cca 15 minut. Kdo chce, může omáčku rozmixovat dohladka. Nakonec přidáme posekanou zelenou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!