Vepřové kostky s petrželovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřového masa (plec, krkovice, já měla ořez)
- 1 velká kořenová petržel
- 1 cibule
- 2 větší stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce kremžské hořčice
- pár snítek tymiánu
- 4 kuličky jalovce
- 4 kuličky nového koření
- pepř
- 3 polévkové lžíce smetany na vaření
- zelená petrželka
- sůl
Postup Vepřové kostky s petrželovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a petržel na drobné kostičky, česnek posekáme nahrubo. Vše vložíme do pekáčku, přidáme koření, tymián, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Podle potřeby podléváme vodou.
Pečeme cca hodinu, poté odkryjeme, vmícháme smetanu, hořčici a pečeme ještě cca 15 minut. Kdo chce, může omáčku rozmixovat dohladka. Nakonec přidáme posekanou zelenou petrželku.