Roláda s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na piškot:
- 6 vajec
- 100 g cukru
- 80 g hladké mouky
- kakao
- Na náplň a ozdobení:
- 2 smetany ke šlehání
- ztužovač šlehačky
- 1 lžíci moučkového cukru
- hořkou čokoládu
Postup Roláda s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme piškot: Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh, ke kterému zašleháme i žloutky.
Na konec lehce vmícháme mouku a trochu kakaa (můžeme pro jistotu přidat i špetku kypřícího prášku).
Těsto naneseme na plech s pečícím papírem a upečeme.
Po vytáhnutí z trouby ho i s pečícím papírem zarolujeme do navlhčené utěrky.
Než piškot vychladne, připravíme si náplň. Stačí smíchat smetanu, ztužovač a lžíci cukru a dobře vyšlehat.
Upečený piškot rozrolujeme a naneseme asi 2/3 šlehačky, na kterou nasypeme asi polovinu na hrubo nastrouhané hořské čokolády.
Roládu zabalíme a přitom opatrně odloupneme pečící papír.
Celou roládu potřeme zbylou šlenačkou a ozdobíme druhou polovinou hořké čokolády, kteoru jsme nastrouhali na jemno.