Adamův třešňový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny na náplň:
500 g vypeckovaných třešní
50 g kokosu
1 lžíce rýžového sirupu
Suroviny na těsto:
4 vejce
1 pomazánkové máslo
1 hrnek moučkového cukru (necelý)
1 vanilkový cukr
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička sody
1 lžička dýňového oleje
2 lžičky karamelového pudinku
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.

  2. Žloutky utřeme s pudinkem, cukrem, až směs zbělá. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, sodu a vyšleháme těsto.

  3. Ručně zapracujeme sníh z bílků a vlijeme na plech s pečicím papírem.

  4. Posypeme třešňovou náplní, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!