Adamův třešňový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Suroviny na náplň:
- 500 g vypeckovaných třešní
- 50 g kokosu
- 1 lžíce rýžového sirupu
- Suroviny na těsto:
- 4 vejce
- 1 pomazánkové máslo
- 1 hrnek moučkového cukru (necelý)
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička sody
- 1 lžička dýňového oleje
- 2 lžičky karamelového pudinku
- špetka soli
Postup Adamův třešňový koláč
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
Žloutky utřeme s pudinkem, cukrem, až směs zbělá. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, sodu a vyšleháme těsto.
Ručně zapracujeme sníh z bílků a vlijeme na plech s pečicím papírem.
Posypeme třešňovou náplní, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova asi 45 minut.