Polévka čočkovice na kyselo

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g čočky
1/2 sklenice kysaného zelí
jakákoliv uzenina (nejlepší je klobása)
1 větší cibule
3 stroužky česneku
hlíva ústřičná
zeleninový bujón (vývar)
hladká mouka
tak 1 lžíce cukru
pepř
sůl
jeli třeba tak ocet
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku si dáme vařit se slanou vodou a zeleninovým vývarem.

  2. Mezi tím si osmažíme na tuku nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přidáme mouku, uděláme jíšku a dáme do čočkové polévky na zahuštění.

  3. Přidáme překrájené zelí s pokrájenou hlívou, pepř, cukr, sůl a pokrájenou uzeninu a ještě chvíli povaříme. Na talířích zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!