Patizonový krém s houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- půl patizonu
- 2 brambory
- půl hrnku sušených hub
- zeleninový vývar
- lžíce másla
- sůl a pepř
- muškátový oříšek
Postup Patizonový krém s houbami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle. Brambory i patizon zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme houby, které jsme měli zalité horkou vodou a vaříme do změknutí.
Když je vše měkké, tak polévku rozmixujeme na jemný krém. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krém podáváme ozdobený krutony, houbami a na závěr zakápneme olivovým olejem.