Patizonový prívarok na dva způsoby
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- patizon- cca 500 g čisté váhy
- 50 g másla
- sůl
- čerstvý kopr
- světlá jíška
- ocet dle chuti
- smetana 12% do druhé verze
- K podávání:
- dušené hovězí na česneku pro první verzi
- vařené nové brambory ve slupce pro druhou verzi
Postup Patizonový prívarok na dva způsoby
Postup přípravy receptu
-
Patizon očistíme - oloupeme, vydlabeme - a nakrájíme na hranolky či jiné tvary jak to z létajícího talíře lze. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme patizon, osolíme, přiklopíme a dusíme, dle potřeby podlijeme horkou vodou. Stačí 10 minut, nechceme kaši.
Přidáme nasekaný kopr, dle chuti ocet, zahustíme světlou jíškou. V této fázi polovinu oddělíme a podáváme s plátky dušeného hovězího na česneku již bez další přílohy (obrázek 2.)
Do druhé poloviny přidáme smetanu, prohřejeme a ev. ještě dochutíme, podáváme s novými bramborami vařenými ve slupce (obrázek 1.)