Patizonový prívarok na dva způsoby

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

patizon- cca 500 g čisté váhy
50 g másla
sůl
čerstvý kopr
světlá jíška
ocet dle chuti
smetana 12% do druhé verze
K podávání:
dušené hovězí na česneku pro první verzi
vařené nové brambory ve slupce pro druhou verzi

Postup přípravy receptu

  1. Patizon očistíme - oloupeme, vydlabeme - a nakrájíme na hranolky či jiné tvary jak to z létajícího talíře lze. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme patizon, osolíme, přiklopíme a dusíme, dle potřeby podlijeme horkou vodou. Stačí 10 minut, nechceme kaši.

  2. Přidáme nasekaný kopr, dle chuti ocet, zahustíme světlou jíškou. V této fázi polovinu oddělíme a podáváme s plátky dušeného hovězího na česneku již bez další přílohy (obrázek 2.)

  3. Do druhé poloviny přidáme smetanu, prohřejeme a ev. ještě dochutíme, podáváme s novými bramborami vařenými ve slupce (obrázek 1.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!