Pangasius s cuketovo-patizonovým teplým salátem
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety ryby Pangasius dolnooký
- 1 žlutá cuketa
- 1 zelená cuketa
- 1 patizon
- 3 menší mrkve
- olivový olej
- smetana
- hrubozrnná hořčice
- sůl
- pepř
Postup Pangasius s cuketovo-patizonovým teplým salátem
Postup přípravy receptu
-
Filety pangasiuse osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou olivového oleje a uchováme teplé.
Cukety (žlutou oloupeme má tvrdou kůru, zelenou neloupeme) nakrájíme bez jádřinců na kostičky.
Patizon také zbavíme kůry a taktéž nakrájíme bez jadřince na kostičky.
Mrkve nakrájíme na kolečka.
Vše opečeme na olivovém oleji do měkka, přidáme jednu kávovou lžičku hrubozrnné hořčice, 1,5 dcl smetany, osolíme, opepříme a necháme projít varem. Podáváme jako přílohu (teplý salát) k opečeným filetům pangasiuse.