Jehněčí s kostí na víne

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 jehněčí s kostí
1 pórek
2 mrkve
2 menší cibule
5 stroužků česneku
sůl
olej
0,5-0,75 l bílého suchého vína

Postup přípravy receptu

  1. Jahňace mäso prešpikujeme cesnakom, potrieme olejom a osolíme. Vložíme do pekáčika.

  2. Mäso obložíme pórom na rezaným na kolieska, mrkvou narezanou na hranolčeky a na štvrtiny nakrájanou cibuľou. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre asi 1 hod (priebežne podlievame vínom podľa potreby).

  3. Potom odkryjeme a ešte 15 min pečieme odkryté.

  4. Mäso naporcujeme a podávame obložené zeleninou s tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!