Jehněčí s kostí na víne
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 jehněčí s kostí
- 1 pórek
- 2 mrkve
- 2 menší cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- olej
- 0,5-0,75 l bílého suchého vína
Postup Jehněčí s kostí na víne
Postup přípravy receptu
-
Jahňace mäso prešpikujeme cesnakom, potrieme olejom a osolíme. Vložíme do pekáčika.
Mäso obložíme pórom na rezaným na kolieska, mrkvou narezanou na hranolčeky a na štvrtiny nakrájanou cibuľou. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre asi 1 hod (priebežne podlievame vínom podľa potreby).
Potom odkryjeme a ešte 15 min pečieme odkryté.
Mäso naporcujeme a podávame obložené zeleninou s tarhoňou.