Lokše s povidly

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 kg brambor
300 g hladké mouky
špetka soli
rozpuštěné máslo
oblíbená povidla
moučkovým cukrem

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve vodě doměkka. Necháme je dobře vychladnout. Proto je lepší vařit je den předem. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno do velké mísy. Přisypeme mouku, trošku soli a zamícháme.

  2. Těsto přendáme na vál posypaný moukou a důkladně ho zpracujeme na jemnou a kompaktní hmotu. Z těsta odkrajujeme menší kousky a ty následně na pomoučněném vále vyválíme na tenoučké placky. Lokše pečeme na suché pánvi z obou stran do zlatavé barvy (ideální je pánev na palačinky).

  3. Lokše z obou stran pomažeme máslem, vnitřní stranu pomažeme povidly a srolujeme. Nandáme na talíř, podle chuti posypeme cukrem a polijeme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!