Řepo-bramborové lokše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 ks ve slupce vařených velkých brambor
3 ks ve slupce vařené červené řepy
1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé a hladké mouky (smíchat 1/2 a 1/2 hrnku)
sůl
pepř
1/2 lžíce kurkumy
hl. mouka na podsypání
máslo nebo sádlo na pomaštění
mletý mák s cukrem nebo hrušková povidla na povrch

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a řepu oloupeme a nastrouháme na malých slzách, smícháme, osolíme, opepříme a přidáme kurkumu a mouku. Vypracujeme těsto, rozdělíme je na menší kousky, aby z nich vznikly tenoučké placky, akorát na pánev. Buď od středu do stran natahujeme prsty nebo vyválíme válečkem. Je třeba dobře podsypávat hladkou moukou, aby byly placky opravdu tenké.

  2. Pečeme na suché nepřilnavé pánvi, pozvolna, aby se lokše propekly. Každou pak potřeme rozpuštěným máslem nebo sádlem. Zdobíme hruškovými povidly či mletým mákem, s cukrem moučkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!