Krůtí stehno v rajčatech s hlívou ústřičnou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g vykoštěného krůtího stehna bez kůže
- 200 g hlívy ústřičné
- 200 g tvrdého sýra na strouhání
- sůl
- mletý pepř
- olej
- 4 stroužky česneku
- 250 g sterilovaných rajčat
- 1 PL nasekaného tymiánu
- 2 žloutky
- 1 větvičku rozmarýnu
- 1 chilli papričku bez semínek nakrájenou na proužky
Postup Krůtí stehno v rajčatech s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, usušíme, osolíme a opepříme. Opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a vyndáme ho.
Chilli papričku, česnek nakrájený na plátky, rozmarýn a tymián orestujeme na výpeku. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata a krátce osmahneme.
Nakrájenou hlívu osmahneme na oleji. Polovinu hlívy dáme stranou. Na zbytek nalijeme omáčku z rajčat, promícháme a krátce za stálého míchání povaříme.
Do zapékací mísy dáme rajčatovou omáčku. Opečené maso nakrájíme na širší plátky.
Skládáme je vedle sebe na rajčatovou omáčku. Nakonec maso proložíme zbylou opečenou hlívou.
Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme se žloutky. Směs osolíme, opepříme a dáme na maso.
Pečeme na 190°C 30-40 min. záleží na troubě. Podáváme se šťouchanými bramborami.