Bramborový chleba podle Tejajky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 300 ml vody
- 2 lžíce oleje (já dala slunečnicový)
- 1 celé vejce
- 150 g vařených šťouchaných brambor
- 630 g pšeničné hladké mouky
- 1 lžička soli
- 20 g čerstvého droždí
- celý kmín
- drcený kmín
Postup Bramborový chleba podle Tejajky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké. Dáme pozor, aby se sůl nedostala na droždí. Jelikož milujeme kmín ve velkém, přidala jsem hned k mouce asi 50 g drceného kmínu.
Po zaznění signalu jsem vhodila ještě celý kmín.
V pekárně ETA jsem pekla na programu Sprint (někde je to Rychlý program myslím).
Jelikož musím držet jaterní dietu a nesmím moc celozrnné mouky a semínka, sháněla jsem nějaký recept na bílý chutný chléb. Tejajka mi dala tenhle recept, je z něj vynikající chleba - křupavá kůrka a střídka pružná.