Bramborový chleba podle Tejajky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 ml vody
2 lžíce oleje (já dala slunečnicový)
1 celé vejce
150 g vařených šťouchaných brambor
630 g pšeničné hladké mouky
1 lžička soli
20 g čerstvého droždí
celý kmín
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké. Dáme pozor, aby se sůl nedostala na droždí. Jelikož milujeme kmín ve velkém, přidala jsem hned k mouce asi 50 g drceného kmínu.

  2. Po zaznění signalu jsem vhodila ještě celý kmín.

  3. V pekárně ETA jsem pekla na programu Sprint (někde je to Rychlý program myslím).

  4. Jelikož musím držet jaterní dietu a nesmím moc celozrnné mouky a semínka, sháněla jsem nějaký recept na bílý chutný chléb. Tejajka mi dala tenhle recept, je z něj vynikající chleba - křupavá kůrka a střídka pružná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!