Špaldové pečivo
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 500 g hladké špaldové mouky
- 2 lžičky soli
- 1,5 třtinového cukru
- 10 g čerstvého droždí
- 100 ml řepkového oleje
- 250-270 ml vlažné vody
- 1 vejce na potření
Postup Špaldové pečivo
Postup přípravy receptu
-
Mouku vysypeme do pekárny, přidáme na jednu stranu sůl, na druhou do důlku rozdrobené droždí s cukrem, olej a vlažnou vodu. Zavřeme a zvolíme program Kynuté těsto.
Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál a tvoříme housky či rohlíky, nebo jen bulky. S těstem se krásně pracuje.
Dáme na plech s pečícím papírem a potřene vejcem, popř. posypeme solí, kořením či semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 min.