Kuřecí polévka s kedlubnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 větší kedlubna
- 1 litr kuřecího vývaru (domácí)
- 1-2 menší brambory
- 1 šalotka
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky černého pepře
- 1 lžíci polévkového koření (bez konzervantů)
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 100 ml smetany ke šlehání
- K dokončení:
- libeček
- petrželka
- citron nebo limetka / není nutné
Postup Kuřecí polévka s kedlubnou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné brambory a kedlubnu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přepůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. V hrnci na 1 lžíci másla zpěníme cibuli s kořením, přidáme brambory, kedlubnu a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme doměkka.
Zatím na menší pánvičce uděláme z druhé lžíce másla a mouky světlou jíšku, přidáme papriku a promícháme. Jíšku osolíme, aby se neudělaly hrudky, přidáme do polévky, promícháme a povaříme. Přilijeme smetanu, podle chuti dosolíme, přivedeme k varu a odstavíme.
Polévku podáváme posypanou nasekaným libečkem a petrželovou natí. Citron nebo limetku dáme k dochucení zvlášť na malý talířek.