Veganská „míchaná vajíčka“ bez vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 45 g cizrnové mouky
- 10 g lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- sůl
- pepř
- 85 ml vody
- 1/2 cibule
- hrst nastrouhané cukety nebo nakrájeného pórku
- olej
Postup Veganská „míchaná vajíčka“ bez vajec
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, droždí, prášku do pečiva, soli, pepře a vody umícháme řidší hladké těstíčko. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zesklovatíme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme cuketu nebo pórek a restujeme doměkka.
Poté směs zalijeme připraveným cizrnovým těstíčkem, které rozetřeme jako omeletu, a necháme chvíli smažit, až než se omeletě zpevní okraje. Poté pomocí obracečky nebo nepřilnavé stěrky začneme omeletu trhat na malé kousky.
Těsto se nejdřív lepí a má tendenci tvořit jednu kouli, postupně se ale prosmaží a drobné kousky začnou držet oddělené. Za stálého míchání a oddělování kousků restujeme dozlatova. Podáváme teplé, nejlépe doplněné zeleným salátem.