Key lime pie
Recepty, MoučníkyPostup Key lime pie
Postup přípravy receptu
-
Sušenky s cukrem důkladně v mixeru pomeleme, zalijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Takto vzniklou směs, zhruba konzistence drobenky, pěkně udusáme do koláčové formy vyložené alobalem, není nutno nic vymazávat.
V předehřáté troubě na 200°C jsem pekla samotný korpus zhruba 10-12 min. Troubu ztlumit na 170°C.
Mezitím co korpus odpočívá, oddělíme žloutky od bílků, vymačkáme šťávu z limetek a z jedné/ze dvou ostrouháme kůru. Salko, žloutky a šťávu s kůrou smícháme důkladně dohromady (konzistence připomíná řídký pudink) a nalijeme na korpus.
Pečeme dalších 20 min dokud směs neztuhne (pro kontrolu špejle či párátko). Ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh.
Po 20 min pečení vyndáme již skoro hotový páj a opatrně vytvoříme z vyšlehaných bílků jakousi peřinku. Pečeme dalších zhruba 10 min dokud povrch lehce nezhnědne. Po vychladnutí šup do lednice na dobu co vám trpělivost dovolí.:)