Mléková polévka s bramborami a vejci

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l mléka
2 PL mouky
4 vejce
750 g brambor
1 cibule
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sůl
kmín mletý
podle chuti ocet nebo nakládané houby

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme brambory na kostičky a dáme vařit v osolené vodě tak, aby se poté vešel do hrnce litr mléka. Cibuli oloupeme a vcelku dáme společně s kořením k bramborám.

  2. Mezitím rozkvedláme mouku asi v půllitru mléka. Vejce roklepneme do misky. Vidličkou jen trochu vejce rozmáčkneme (já mám rád větší kusy vajec v polévce).

  3. Když jsou brambory měkké (nesmí být moc, ať se nerozpadnou pri dodělávání), vyndáme koření a přilijeme mléko s moukou. Za stálého míchání přivedeme k varu (pozor, ať se polévka nepřipálí), přilijeme zbytek mléka (může být ohřáté v mikrovlnce), vlijeme vejce a popřípadě dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!