Jarní salát (KoproTofu Upgraded)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g (bio) tofu natural (můžete dát i více či méně, záleží, jaké gramáže balení se vám sejdou)
- 150 g ředkviček
- 100 g řapíkatého celeru
- 1 menší červená cibule
- 1 jarní cibulka
- 3 střední kyselé okurky
- 4 lžíce mini - kapary
- silnější svazek čerstvého kopru
- tenčí svazek pažitky
- 7 lžic sojanézy (domácí či kupovaná)
- 2 lžíce hořčice (kremžské či plnotučné)
- pálivá omáčka Srirarcha (není nutná)
- 2 - 3 lžičky kvalitního kari koření
- šťáva z 1 většího citrónu
- černá sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Jarní salát (KoproTofu Upgraded)
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky, celer, cibuli, cinulku a okurky nakrájejte na malé kostičky.
Kopr otrhejte ze stonků a společně s pažitkou ho nasekejte nožem.
Tofu vyjměte z obalu, opláchněte a osušte (pokud máte čas, můžete ho i chvíli nechat lisovat), poté ho rukama rozdrobte do větší mísy. Přidejte zeleninu, bylinky, kapary, sojanézu, hořčici a kari koření (ev. i pár cáků pálivé omáčky).
Postupně přidávejte citrónovou šťávu, sůl a pepř, dokud nedosáhnete požadované chuti.
Podávejte s dobrým (opečeným) pečivem (např. žitným chlebem s dýňovými semínky ze sobotního farmářského trhu v Holešovické tržnici).
V lednici salát vydrží tři až čtyři dny.