Jáhlové halušky s rajčatovou omáčkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- ½ hrnku jáhel
- 1 cibule
- 1 lžička kurkumy
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 100 g uzeného tofu
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- olej
- Omáčka:
- asi 10 cm kousek pórku
- 400 g drcených rajčat (v konzervě)
- olej
- čerstvé oregano
- sůl
Postup Jáhlové halušky s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nakájanú cibuľu. Pridáme kurkumu, horúcou vodou prepláchnuté pšeno (jáhly), zalejeme vývarom a dusíme zakryté asi 25 minút. Potom do pšena vmiešame najemno nastúhané tofu, prelisovaný cesnak a sójovú omáčku.
Na omáčku orestujeme na oleji na kolieska nakrájaný pór. Pridáme drvené paradajky, osolíme a omáčku 10 minút pomaly varíme. Odstavíme a vmiešame čerstvé lístky oregana.
Na taniere dáme horúcu omáčku a na ňu robíme z horúceho pšena 2 lyžicami veľké halušky. Je dobré lyžice namáčať do studenej vody, aby sa pšeno nelepilo na lyžice. Ihneď podávame.