Roláda s kakaovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
4 lžíce horké vody
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
6 g kypřícího prášku do pečiva
60 g polohrubé mouky
40 g bramborové škrobové moučky
Krém:
100 g pískového cukru
2 vejce
2 lžíce kakaa
200 g másla
1/2 hrnku sekaných ořechů
pár kapek rumové tresti
Poleva:
50 g čokolády na vaření
25 g tuku
1/4 hrnku sekaných ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve ve vodní lázni ušleháme vejce, cukr a kakao do hustého lesklého krému a dáme vychladit. Máslo dáme změknout. Plech po bocích potřeme tukem a přilepíme pečící papír, který potřeme olejem. Do mísy dáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, horkou vodu a šleháme do pěny. Mouku, škrobovou moučku a kypřící prášek smícháme a pomalu zašleháme do krému a prošleháme.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, uděláme na něm kříž a jeden dílek zašleháme do těsta. Zbylý sníh pomalým převalováním lehce vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech a dáme do vyhřáté trouby na 180°C na 15 minut péct do trouby lehce dorůžova. Na horkou roládu položíme mírně navlhčenou utěrku a převrátíme ji utěrkou na vál. Papír uvolníme na bocích, opatrně stáhneme a stočíme i s utěrkou. Jakmile vychladne, dáme na ní pečící papír a převrátíme ji a utěrku sundáme, musíme opatrně, je vláčná.

  3. Změklé máslo utřeme a postupně do něj zašleháme vychladlou kakaovou hmotu, rumovou tresť a vyšleháme do hladkého lesklého krému. Krém natřeme na studený plát, posypeme ořechy a pomocí pečícího papíru srolujeme. Tuk a čokoládu nakrájíme na kousky, ve vodní lázni rozpustíme a roládu potřeme, dáme do chladna čokoládu ztuhnout a pak ještě jednou potřeme a posypeme ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!