Svíčková z Thermáčku z králíka
Recepty, OmáčkySuroviny
- Knedlík:
- 150 g mléka
- 1/2 kostky droždí
- 320 g polohrubé mouky
- 1 ks vejce
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 ks rohlíku
- Omáčka:
- 4 králičí díly čtvrtky
- 1 cibule
- 150 g petržel
- 150 g celeru
- 300 g mrkve
- 2 ks zakysané smetany (sladké)
- 1/4 kostky másla
- koření 4 nová koření
- 20 pepřů
- 2-3 bobkové listy
- 1 kostka Masoxu
- citrón
- mléko na ředění
Postup Svíčková z Thermáčku z králíka
Postup přípravy receptu
-
Knedlík: mléko, droždí a cukr smícháme v Thermomixu na 1 minutu, 37°C, rychlost 1. Potom přidáme zbytek surovin, navážíme mouku a hněteme 2 minuty se zajištěným víkem a na funkci klas. Potom vyndám těsto, vytvaruji knedlíky a dám je do Varoma mísy vymazané olejem.
Omáčka s králíkem: zeleninu s cibulí a kolečkem citrónu seknu 10 sekund na rychlost 5. Přidám máslo a vařím 5 minut na 100°C a rychlost 2. Připravím si maso, které osolím, opepřím a vložím do košíku, přidám tam koření a dám do mixovací nádoby Thermomixu.
Doleji vodou do 3/4 l vodou a přidám bujón. Nad víkem uzavřenou nádobu dám varoma mísu s knedlíkem a vařím 30 minut/varoma (to je na vytvoření páry) a rychlost míchání 1.
Potom sundám knedlík a přiliji vodu a vařím 50 minut. Po dovaření kdy mám králíka křehoučkého tak vyndám košík s masem a přidám 2 zakysané smetany a rozmixuji na 30 sekund rychlost 7 pokud máme svíčkovou hustou dolijeme mlékem.
Omáčku můžu dochutit cukrem, citrónovou šťávou nebo solí a potom ji rozmixuji na rychlost 9.