Kuličky z mletého masa s česnekem a rozmarýnem

Recepty, Grilování

Suroviny

400 g dvakrát umletého vepřového masa
1 žloutek
hrst najemno nasekané petrželky
1 lžička drceného sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky citronového pepře
1 lžíce škrobové moučky
2 lžíce strouhanky
sůl
několik lžic oleje
1 palička oloupaných stroužků česneku
stonky rozmarýnu
špejlata se špičkou

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře vymícháme se žloutkem. Přidáme ostatní přísady a necháme cca 30 minut v chladu odležet.

  2. Poté mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v oleji a napichujeme na špejli. Proložíme je snítkami rozmarýnu a několika stroužky česneku (ten se hůře napichuje, proto jsou lepší špičaté špejle).

  3. Špízy grilujeme na mírném ohni... Podáváme například s opečenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!