Linecké slepované cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 360 g polohrubé mouky
- 120 g moučkového cukru
- 240 g másla
- 4 vařené prolisované žloutky
- ½ citrónu (šťáva + kůra)
Postup Linecké slepované cukroví
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál, smícháme s moučkovým cukrem a přidáme rozsekané ztuhlé máslo.
Dlaněmi rozdrobíme a do důlku uprostřed dáme prolisované žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z citrónu. Vypracujeme těsto a dáme na hodinu do chladu odpočinout.
Vyvalíme plát o síle 5 mm, vykrajujeme tvary, do poloviny vykrojíme střed.
V mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
Slepujeme pikantní zavařeninou (rybízovou, malinovou).
Okaté“ tvary napřed pocukrujeme a pak přilepíme k plným tvarům. Poznámka: Do těsta se dává výhradně máslo, s jiným tukem by to nebylo ono.