Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky vepřového plecka
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení
- olej
- 1 cibule
- 1 mrkev
- klínek celeru
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
Postup Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme zprudka z obou stran.
Do pekáčku přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, celer, česnek, chvilku restujeme a podlijeme asi 2 dl vody. Vsypeme majoránku.
Troubu rozehřejeme na 200 °C, pekáček vložíme do trouby a pečeme odkryté za občasného podlití vodou.
Šťávu není třeba zahušťovat, mouka z masa a nastrouhaná zelenina ji zahustí. Pokud by ovšem i tak bylo šťávy málo, stačí maso podlít vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a v troubě ještě alespoň 15 minut mírně dopékat. Jako přílohu jsme měli brambory, ale výborně by se hodily bramborové knedlíky.