Vepřové plátky s česnekem a majoránkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřového plecka
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
olej
1 cibule
1 mrkev
klínek celeru
4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme zprudka z obou stran.

  3. Do pekáčku přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, celer, česnek, chvilku restujeme a podlijeme asi 2 dl vody. Vsypeme majoránku.

  4. Troubu rozehřejeme na 200 °C, pekáček vložíme do trouby a pečeme odkryté za občasného podlití vodou.

  5. Šťávu není třeba zahušťovat, mouka z masa a nastrouhaná zelenina ji zahustí. Pokud by ovšem i tak bylo šťávy málo, stačí maso podlít vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a v troubě ještě alespoň 15 minut mírně dopékat. Jako přílohu jsme měli brambory, ale výborně by se hodily bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!