Vepřové plátky na tymiánu a cibuli se šťouchanými brambory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso plátky (bez kosti)
- cibule
- olivový olej
- sůl
- pepř
- tymián
- na šťouchané brambory:
- brambory
- sůl
- pepř
- olej
- cibule
- pár lžic mléka
Postup Vepřové plátky na tymiánu a cibuli se šťouchanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka - ne na kousky.
Vepřové plátky omyjeme, naklepeme, osolíme, jemně opepříme a posypeme tymiánem - z obou stran.
Na olej do zapékací mísy dáme polovinu nakrájené cibule, na to položíme plátky a znovu je posypeme nakrájenou cibulí. Ještě zlehka polijeme olivovým olejem (ne moc, aby to neplavalo, jen aby se maso nepřipékalo).
Dáme do trouby a pečeme na cca 220 stupňů, než je maso měkké, během pečení maso otočíme, aby se pěkně propeklo.
Jako příloha jsou výborné šťouchané brambory - brambory uvaříme do měkka, oloupeme, rozmačkáme, přidáme na másle opraženou cibulku, sůl, pepř a kdo chce, i pár lžic mléka a zamícháme. Na tři plátky mi vyšla půlka velké cibule, druhou půlku jsem zamíchala do brambor.