Vepřové plátky na tymiánu a cibuli se šťouchanými brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso plátky (bez kosti)
cibule
olivový olej
sůl
pepř
tymián
na šťouchané brambory:
brambory
sůl
pepř
olej
cibule
pár lžic mléka

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje.

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka - ne na kousky.

  3. Vepřové plátky omyjeme, naklepeme, osolíme, jemně opepříme a posypeme tymiánem - z obou stran.

  4. Na olej do zapékací mísy dáme polovinu nakrájené cibule, na to položíme plátky a znovu je posypeme nakrájenou cibulí. Ještě zlehka polijeme olivovým olejem (ne moc, aby to neplavalo, jen aby se maso nepřipékalo).

  5. Dáme do trouby a pečeme na cca 220 stupňů, než je maso měkké, během pečení maso otočíme, aby se pěkně propeklo.

  6. Jako příloha jsou výborné šťouchané brambory - brambory uvaříme do měkka, oloupeme, rozmačkáme, přidáme na másle opraženou cibulku, sůl, pepř a kdo chce, i pár lžic mléka a zamícháme. Na tři plátky mi vyšla půlka velké cibule, druhou půlku jsem zamíchala do brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!