Tvarohový koláč s ostružinami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g změklého másla
- 125 g cukru
- 2 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 lžíce vlažného mléka
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 170 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- asi 150 g ostružin (můžou být i zmražené)
Postup Tvarohový koláč s ostružinami
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky. Do směsi přidáme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a promícháme.
V jiné míse smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, nasypeme ji k předchozí směsi a dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
Těsto přemístíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 23 cm a poklademe ostružinami, které jsme poprášili trochou mouky, aby v těstě nepropadly. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem.