Krůtí v zeleninové omáčce (aneb co s vařeným masem)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

miska krůtího vařeného masa
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
400 g sekaných rajčat (konzerva)
cca 2 hrnky vývaru z masa
80-100 ml smetany (podle chuti)
olej + kousek másla
3 kuličky nového koření
bobkový list
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu dozlatova.

  2. Vlijeme rajčata, polovinu vývaru a vaříme do měkka. Ponorným mixérem omáčku rozmixujeme dohladka. Podle potřeby zředíme vývarem, zelenina omáčku pěkně zahustí.

  3. Do omáčky přidáme smetanu a kousky masa. Vše společně pořádně prohřejeme. Omáčku dochutíme a podáváme s těstovinami, knedlíky nebo jako já, s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!