Krůtí v zeleninové omáčce (aneb co s vařeným masem)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- miska krůtího vařeného masa
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 400 g sekaných rajčat (konzerva)
- cca 2 hrnky vývaru z masa
- 80-100 ml smetany (podle chuti)
- olej + kousek másla
- 3 kuličky nového koření
- bobkový list
- sůl
- pepř
Postup Krůtí v zeleninové omáčce (aneb co s vařeným masem)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu dozlatova.
Vlijeme rajčata, polovinu vývaru a vaříme do měkka. Ponorným mixérem omáčku rozmixujeme dohladka. Podle potřeby zředíme vývarem, zelenina omáčku pěkně zahustí.
Do omáčky přidáme smetanu a kousky masa. Vše společně pořádně prohřejeme. Omáčku dochutíme a podáváme s těstovinami, knedlíky nebo jako já, s rýží.