Srnčí s kuřecími játry
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Na srnčí:
- 400 g srnčí kýty
- 1 palička česneku
- 1 cibule
- 1 pl koření na zvěřinu
- sádlo
- pepř
- sůl
- Na játra:
- 500 g kuřecích jater
- hladká mouka na obalení
- 150 g anglické slaniny
- 1 dl červeného vína
- 1-2 pl brusinek
- sádlo
- pepř
- sůl
Postup Srnčí s kuřecími játry
Postup přípravy receptu
-
Srnčí si nejlépe den předem očistíme nakrájíme a naložíme se solí a česnekem.
Na pánev si dáme sádlo a cibulku nakrájenou na jemno.
Zlehka osmažíme přidáme maso, orestujeme, opepříme, okořeníme a dusíme. Podléváme vodou.
Nakonec vodu necháme vydusit.
Dle chuti dosolíme.
Játra si nakrájíme na menší kousky, obalíme v mouce, orestujeme na slanině až se zatáhnou. Podlejeme červeným vínem osolíme, opepříme a dusíme. Dle potřeby ještě podlijeme.
Až je hotovo, přimícháme brusinky, dosolíme.