Srnčí s kuřecími játry

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Na srnčí:
400 g srnčí kýty
1 palička česneku
1 cibule
1 pl koření na zvěřinu
sádlo
pepř
sůl
Na játra:
500 g kuřecích jater
hladká mouka na obalení
150 g anglické slaniny
1 dl červeného vína
1-2 pl brusinek
sádlo
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí si nejlépe den předem očistíme nakrájíme a naložíme se solí a česnekem.

  2. Na pánev si dáme sádlo a cibulku nakrájenou na jemno.

  3. Zlehka osmažíme přidáme maso, orestujeme, opepříme, okořeníme a dusíme. Podléváme vodou.

  4. Nakonec vodu necháme vydusit.

  5. Dle chuti dosolíme.

  6. Játra si nakrájíme na menší kousky, obalíme v mouce, orestujeme na slanině až se zatáhnou. Podlejeme červeným vínem osolíme, opepříme a dusíme. Dle potřeby ještě podlijeme.

  7. Až je hotovo, přimícháme brusinky, dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!